Technológia

Technológia

Fordítóirodánk saját valós idejű fordítói felülettel rendelkezik. Kialakításánál ügyeltünk rá, hogy a lehető legideálisabb feltételeket teremtsük meg fordítóinknak, így biztosítva a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést.

Ennek segítségével a fordítók és lektorok weboldalunkon belül tudnak dolgozni, akár egy fájlon egyszerre többen is. Az Ön által megrendelt fordítást a fordítást segítő szoftverekkel történő előkészítés során szegmensekre osztjuk, és úgy töltjük fel a fordítói felületre is, ahol a szétbontott szövegrészeket egyedülálló elemekként kezeli a rendszer.

Tegyük fel, hogy megrendel tőlünk egy novellafordítást, amit előkészítés során 1000 mondatra szedünk szét. Ez az 1000 mondat mind külön egység, így amennyiben a fordító lefordított 1-et, és áttért a következőre, azzal szerkeszthetővé teszi azt a lektor és a projekten dolgozó többi fordító számára.

Hogy ez miért jó?

– A lektor szinte a fordítóval egy időben el tudja kezdeni a fordítás átnézését, nem kell kivárnia, míg elkészül a teljes fordítás, így rövidebb határidőket tudunk vállalni.

– Mivel a lektor és a fordító egy időben dolgozik, ha a lektor észreveszi, hogy a fordító egy kifejezést rendszeresen rosszul fordít, vagy egyéb tanácsot szeretne adni, akkor ezt akár a projekt elején megteheti, nem kell többször kijavítani. Ez nagyobb teret ad a fordító személyes fejlődésének is.

– A projektmenedzser pontosan látja, hogy megfelelő minőségű fordítás készül-e, illetve meg tud győződni arról, hogy a projekt a megadott ütemterv szerint halad. A legtöbb fordítóiroda nem tudja, hogy hogyan áll egy fordítás, amíg azt vissza nem kapta a fordítóktól, ami jelentős kockázatot hordoz magában.

– Lehetőségünk van monitorozni, hogy mely fordítók milyen kapacitással, tempóban és minőségben fordítanak különböző szituációkban.

Ezen rendszernek köszönhetően technológiailag a piac élmezőnyében járunk, amire nagyon büszkék vagyunk. Természetesen weboldalunk felületébe a továbbiakban is rendszeresen kerülnek bele kisebb-nagyobb újítások, egyre könnyebbé és gördülékenyebbé téve ezzel a fordítói munkát.